Τετ10162019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ05:14:50 PM

Back Βρίσκεστε εδώ: ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΡΟΥΣΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΕΡΟΥΝΗ είναι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Αμαρουσίου με το Συνδυασμό ΜΑΡΟΥΣΙ ΜΠΟΡΕΙΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΕΡΟΥΝΗ είναι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Αμαρουσίου με το Συνδυασμό ΜΑΡΟΥΣΙ ΜΠΟΡΕΙΣ

Άρθρο της Κατερίνας Λερούνη, π. πρωταθλήτριας άρσης βαρών

Άσκηση με βάρη και οστεοπόρωση

Είναι πολύ σημαντικό η τακτική άσκηση να γίνει τρόπος ζωης για τη γυναίκα. Ακόμα και στην κλιμακτήριο μπορεί η γυναίκα να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα εξάσκησης με βάρη αφού πρώτα συμβουευτούν τον γιατρό τους.

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η άσκηση με αντιστάσεις αυξάνει σημαντικά τα επίπεδα οιστρογόνων (κυρίως της οιστραδιόλης), καθυστερώντας την περίοδο έναρξης της εμμηνόπαυσης στη γυναίκα.

Και είναι σε όλους μας γνωστό ότι η εμμηνόπαυση στη γυναίκα επιφέρει πολλά ανεπιθύμητα συμπτώματα όπως ανησυχία, στρες, ερυθρότητα του δέρματος αλλά το κυριότερο όλων είναι η οστεοπόρωση.

Ένα πρόγραμμα με σταδιακά αυξανόμενη επιβάρυνση σε συνδυασμό με τη σωστή πρόσληψη ασβεστίου και βιταμίνης D, αυξάνει το βασικό μεταβολισμό και επιβραδύνει την απώλεια της οστικής μάζας.

 

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Έχει αποδειχθεί ότι ένα πρόγραμμα ασκήσεων με βάρη μπορεί να ακολουθηθεί από μια υγιή έγκυο χωρίς καμία επιβάρυνση και επιπλοκή της κατάστασής της.

Στόχος της άσκησης με βάρη είναι η βελτίωση της καλής στάσης του σώματος, η ανακούφιση από πόνους της μέσης και η ενδυνάμωση του μυοσκελετικού συστήματος της λεκάνης.

Προσοχή όμως θα πρέπει να αποφεύγονται οι ασκήσεις σε ύπτια θέση γιατί εμποδίζεται η επάνοδος του αίματος από τα κάτω άκρα στην καρδιά πράγμα το οποίο μπορεί να προκαλέσει πιθανή υποξαιμία στο έμβρυο καθώς και υπόταση στη μητέρα.