Σαβ12072019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ10:30:14 PM

Back Βρίσκεστε εδώ: ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΡΟΥΣΙ ΜΑΡΟΥΣΙ Το γαρ πολύ του... συμφέροντος γεννά παραφροσύνη. ΈΚΟΨΑΝ ΝΕΡΑΤΖΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΔΗΜΗΤΡΟΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΜΑΡΟΥΣΙ Το γαρ πολύ του... συμφέροντος γεννά παραφροσύνη. ΈΚΟΨΑΝ ΝΕΡΑΤΖΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΔΗΜΗΤΡΟΣ

Πέρασε ένα δεκαήμερο από την κοπή του δέντρου (νερατζιά) επί της οδού Δήμητρος στο Μαρούσι.

Υπάλληλοι του Δήμου Αμαρουσίου και πολλοί δημότες αιφνιδιάστηκαν όταν αντίκρυσαν την κομμένη νερατζιά, ένα από τα αγαπημένα δένδρα που στολίζουν την πόλη του Αμαρουσίου.

Κάποιος, κάποιοι θεωρούν ότι είναι υπεράνω της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου, του Δημοτικού Συμβουλίου του, των πολιτών-δημοτών και αποφάσισαν να κόψουν το δέντρο γιατί τους ενοχλούσε...

Μέρες πριν την κοπή του δέντρου, έκοβαν με χειρουργική επέμβαση τα κλαδιά της νερατζιάς έως ότου την αποτελείωσαν, σχεδόν από τη ρίζα (φωτογραφία).

Τελικά ποιοί διοικούν αυτή την πόλη; Ο καθένας, επειδή κατά κάποιον τρόπο ενοχλείται, αποφασίζει να κόψει δέντρα; Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται και σε γειτονιές της πόλης, επί των πεζοδρομίων.

Καλείται η Διοίκηση του Δήμου να αποκαταστήσει το δημόσιο αίσθημα και να αντικαταστήσει την κομμένη νερατζιά που “δολοφονήθηκε” στον πεζόδρομο της οδού Δήμητρος σε απόσταση λίγων μέτρων από την πλατεία Κασταλίας.

* Οι νερατζιές με το πλούσιο φύλλωμά τους, τους πορτοκαλί καρπούς τους και το υπέροχο άρωμά τους κατά την ανθοφορία, αντέχει σε δυσμενείς συνθήκες, ενώ η ανάγκη για νερό είναι μηδαμινή. Οι νερατζιές απορροφούν τις μεγαλύτερες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα, προσφέρουν οξυγόνο συμβάλλοντας στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που τόσο έχει ανάγκη η επιβαρυμένη σε μέγιστο βαθμό πόλη του Αμαρουσίου.

Γιάννης Μπολέτης