Πεμ02272020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ11:56:22 AM

Back Βρίσκεστε εδώ: ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΡΟΥΣΙ Δήλωση Λ. Μαγιάκη, δημοτικού συμβούλου Αμαρουσίου, για την εκκένωση της κατάληψης της βίλλας Κούβελου

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήλωση Λ. Μαγιάκη, δημοτικού συμβούλου Αμαρουσίου, για την εκκένωση της κατάληψης της βίλλας Κούβελου

Με εντολή της Κυβέρνησης της ΝΔ στις 17-11-2019 εκκενώθηκε η  Βίλλα Κούβελου που ήταν υπό κατάληψη εδώ και πολλά χρόνια.

Επί 50 χρόνια η βίλλα Κούβελου ρημάζει, αφού κανένα από τα ΔΣ του Ιδρύματος δεν υλοποίησαν στο ελάχιστο τους κοινωφελείς σκοπούς του κληροδοτήματος. Για τις  ευθύνες των μεγαλόσχημων, μελών των ΔΣ του Ιδρύματος, απέναντι στο Νόμο, την κοινωνία και τις διαθέτριες, το δόγμα "νόμος και τάξη" της Κυβέρνησης της ΝΔ δεν έχει εφαρμογή.

Αντίθετα για τους νέους που διέσωσαν και συντήρησαν το κτίριο και το  χρησιμοποίησαν σαν χώρο για τη δική τους πολιτική, αντιφασιστική και πολιτιστική παρέμβαση το "νόμος και τάξη" ισχύει και τα ΜΑΤ ανέλαβαν να  το υλοποιήσουν με τη βία.

Η κατάληψη δεν είχε δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στην πόλη και τους περίοικους.  Επανειλημμένα είχαν δηλώσει πως αν αποφασισθεί να διατεθεί ο χώρος για τους σκοπούς του κληροδοτήματος θα το εκκένωναν αμέσως.

Επομένως η ενέργεια της Κυβέρνησης δεν ήταν για να υπηρετήσει τις κοινωνικές ανάγκες. Στα πλαίσια της νεοφιλελεύθερης αντιλαϊκής πολιτικής της οι αντίθετες απόψεις πρέπει να καταστέλλονται με βία και τρομοκρατία. Σχέδιο που βλέπουμε να ξετυλίγεται το τελευταίο διάστημα με ένταση. Μάταιος κόπος! Ποτέ δεν νίκησαν το δίκιο η καταστολή, η βία  και η τρομοκρατία.