Σαβ02222020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ04:07:16 PM

Back Βρίσκεστε εδώ: ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΡΟΥΣΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΝΑ ΑΣΕΛΓΕΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣτΕ στις 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020 – ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΏΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΖΙΝΟ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

Για άλλη μια φορά οι κάτοικοι – δημότες του Αμαρουσίου βρίσκονται αντιμέτωποι με την (νέα) απειλή υποβάθμισης της ποιότητας ζωής τους από τις επιλογές κυβερνήσεων – Δημοτικών Αρχών και κατασκευαστικού κεφαλαίου, αφού ήδη προωθείται η μετεγκατάσταση του ΚΑΖΙΝΟ της Πάρνηθας στο Μαρούσι με την ανέγερση πολυτελούς ξενοδοχείου στο κτήμα Δηλαβέρη στην περιοχή της Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου.

Το ήδη επιβαρυμένο από κτήρια και εγκαταστάσεις υπερτοπικών χρήσεων Μαρούσι (The Mull, Golden Hull, κ.λπ.) υπόκειται για άλλη μια φορά στη διαρκή ασέλγεια του κατασκευαστικού κεφαλαίου σε βάρος της ποιότητας ζωής των κατοίκων – δημοτών του και της μετατροπής του σε εμπορικό και τουριστικό πόλο μητροπολιτικού χαρακτήρα, όπως προβλέπεται από το νόμο του 2014 για το ρυθμιστικό (πολεοδομικό) σχέδιο της Αττικής. Στο πλαίσιο αυτό και με την ανάπτυξη και εφαρμογή ειδικών χωρικών σχεδίων επιλέχθηκε η περιοχή του κτήματος Δηλαβέρη για την εγκατάσταση του ΚΑΖΙΝΟ της Πάρνηθας παραγράφοντας ή αγνοώντας πλήρως την πάγια αρχή των προηγούμενων δεκαετιών σύμφωνα με την οποία ΚΑΖΙΝΟ δεν εγκαθίσταντο εντός περιοχών αστικού ιστού. Φαίνεται ότι η κοινωνία που θέλουν να οικοδομήσουν οι μνημονικές κυβερνήσεις και τα κόμματα που ψήφισαν και υπηρέτησαν τα μνημόνια είναι η κοινωνία της χρεοδουλοπαροικίας στους Ευρωπαίους και Αμερικανούς δανειστές με την οικονομία που θα επενδύει όχι σε παραγωγικού χαρακτήρα έργα αλλά στον τριτογενή τομέα (αποκλειστικά) της παροχής υπηρεσιών τουριστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Όλη η χώρα λοιπόν πρέπει να μετατραπεί σε ένα απέραντο ξενοδοχείο ή ΑΒΝΡ και όλοι μας σερβιτόροι και τουριστικοί πράκτορες, χωρίς εργατικά δικαιώματα και με μέλλον που θα το καθορίζουν οι δανειστές μας και το κεφάλαιο που συνεργάζεται μαζί τους.

Ιδιαίτερα για την υπόθεση της μετεγκατάστασης του ΚΑΖΙΝΟ της Πάρνηθας στο Μαρούσι, θα επαναλάβουμε την πάγια και εκπεφρασμένη θέληση των κατοίκων της περιοχής να αφεθούν να ζήσουν ως άνθρωποι με στοιχειώδη δικαιώματα στην περιοχή που επέλεξαν να φτιάξουν τα σπίτια τους χωρίς να αναγκαστούν να τα εγκαταλείψουν εξαιτίας των αβίωτων συνθηκών που είχαν, έχουν και θα έχουν από την εγκατάσταση ενός ακόμα κτηριακού συγκροτήματος χρήσεων υπερτοπικού χαρακτήρα στο Μαρούσι.

Στις 7 Φεβρουαρίου εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή φορέων – κατοίκων της περιοχής Αγ. Φιλοθέης Αμαρουσίου εναντίον της ΣΜΠΕ (σχέδιο μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων) που προβλέπει την εγκατάσταση του ΚΑΖΙΝΟ της Πάρνηθας στο Μαρούσι.

Πέρα από το γεγονός ότι θεωρούμε τη νομική οδό των διεκδικήσεων ως εξαιρετικά πεπερασμένη και με συγκεκριμένα όρια διαδικασία, τη στιγμή αυτή οφείλουμε όλοι/όλες να ενισχύσουμε και υποστηρίξουμε το έργο της Επιτροπής Αγώνα Φορέων – Κατοίκων της περιοχής ενάντια στην μετεγκατάσταση του ΚΑΖΙΝΟ στο Μαρούσι με την μαζική φυσική παρουσία μας έξω από το ΣτΕ την ημέρα της εκδίκασης της υπόθεσης (7 – 2 – 2020). Προσβλέπουμε και εργαζόμαστε ως Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ Αμαρουσίου στην περαιτέρω ανάπτυξη μαζικών κινηματικών και διεκδικητικών κινητοποιήσεων των κατοίκων – πολιτών της περιοχής που θα είναι ικανές να ανατρέψουν τις καταστροφικές αυτές επιλογές κυβερνήσεων και Δημοτικών Αρχών για την ποιότητα ζωής των Δημοτών της πόλης και το μέλλον του Αμαρουσίου.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ – ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΙΣ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ και όλους του πολίτες που έχουν πει ΟΧΙ στην μετεγκατάσταση του ΚΑΖΙΝΟ της Πάρνηθας να τιμήσουν το ΟΧΙ τους αυτό και στις 7 Φεβρουαρίου 2020 να βρίσκονται έξω από το ΣτΕ διαδηλώνοντας και απαιτώντας ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ. Όσο για εμάς την Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ Αμαρουσίου δηλώνουμε ότι συμμετέχουμε σε όλες τις πρωτοβουλίες αγωνιστικού και διεκδικητικού χαρακτήρα αναφορικά με το θέμα αυτό και το ΟΧΙ που λέμε θα είναι ΟΧΙ μέχρι το τέλος και την τελική νίκη!

Δημήτριος Α. Πολυχρονιάδης

Αιρετός & ανακλητός εκπρόσωπος στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου της

Αριστερής Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ Αμαρουσίου