Τετ05272020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ08:16:44 PM

Back Βρίσκεστε εδώ: ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΝΤΕΛΗ ΝΙΕΝ Φάση 2. Επιβεβαιώθηκε η «εγκληματική» αδιαφορία, απραγία και ανικανότητα της Συνδιοίκησης

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΝΙΕΝ Φάση 2. Επιβεβαιώθηκε η «εγκληματική» αδιαφορία, απραγία και ανικανότητα της Συνδιοίκησης

Τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν στη χθεσινή 08/05/2020 διαδικτυακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης, επιβεβαίωσαν τους φόβους μας για «εγκληματική» αδιαφορία, απραγία και ανικανότητα της Συνδιοίκησης αναφορικά με το θέμα του ΝΙΕΝ.

Η μία πτέρυγα με τους καθ’ ύλην αρμόδιους Αντιδημάρχους Τεχνικών και Περιβαλλοντικών Υπηρεσιών πιάστηκε αδιάβαστη, άπραγη, ανενημέρωτη και μεμψίμοιρη ως προς τη διαχείριση του ΝΙΕΝ.

Αγνοούσαν, αν και καθ΄ ύλην αρμόδιοι, την ύπαρξη της Υπουργικής Απόφασης του Υπουργείου Εργασίας της 27/06/2019 (ΑΔΑ.Ψ9ΩΣ465Θ1Ω-3ΛΒ.) και την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΚΑ 25/07/2019 (ΑΔΑ.ΩΒΗΘ465ΧΠΙ-ΗΧΠ) για υπογραφή σύμβασης μεταξύ ΕΦΚΑ και Δήμου Πεντέλης για «Παραχώρηση περιβάλλοντος χώρου ακινήτου ιδιοκτησίας ΕΦΚΑ στα Μελίσσια Αττικής στο Δήμο Πεντέλης για εννέα έτη με δυνατότητα τριετούς παράτασης».

Είναι βέβαια απορίας άξιον πως διέφυγε του Αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών που αναλώνει καθημερινά το χρόνο του σε ανίχνευση δημοσιεύσεων ΑΔΑ.

Η άλλη πτέρυγα εμφανίστηκε με δύο γραμμές.

Από τη μία η Δήμαρχος δεν έδωσε καμία πληροφορία για την προώθηση της υπογραφής της σύμβασης και έμεινε έκθετη με τη δήλωση της «είναι κάτι που περιμένουμε πως και πως» στο Συμβούλιο της 16ης Ιουλίου 2019, όπου ομόφωνα εγκρίθηκε η υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Δεν μας είπε τι έκανε τους 9 μήνες. Στο «περίμενε είναι;»

«Παραμύθι χωρίς όνομα που θα έγραφε» ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, περιμένοντας τη βοήθεια από αλλού.

Από την άλλη, η δήλωση της μη αρμόδιας για το θέμα Αντιδημάρχου, των Διοικητικών Υπηρεσιών, ότι είναι σε επαφή με τον ΕΦΚΑ, χωρίς όμως να δώσει στοιχεία τι αφορούν αυτές, δημιουργεί φόβους, ερωτήματα, μήπως υπάρχουν άλλα μεγειρέματα.

Όταν η αριστερά δεν γνωρίζει τι ποιεί η δεξιά αυτά και άλλα θα συμβαίνουν!

Ενδεικτικό επίσης του «ενωτικού0» κλίματος που επικρατεί στους κόλπους της Συνδιοίκησης και δεν πέρασε απαρατήρητο, είναι το γεγονός ότι ενώ ο καθ ύλην αρμόδιος Δημοτικός Σύμβουλος για την Πολιτική Προστασία, έκανε φιλότιμες προσπάθειες να εξασφαλίσει συναίνεση από την Αντιπολίτευση, άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη της Διοίκησης έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους να τορπιλίσουν τη προσπάθεια αυτή.

Αν ζούσε ο αμίμητος Ντίνος Ηλιόπουλος θα αναφωνούσε «εδώ παιδιά απόψε είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα».

Μόνο που τα πράγματα δεν είναι για γέλια. !

Η είσοδος του Δήμου στο ΝΙΕΝ ήταν ένα όραμα, ένας στρατηγικός στόχος γενεών, 40 ετών, που η προηγούμενη Διοίκηση, αξιοποιώντας την συγκυρία μεταβίβασης του ΝΙΕΝ στον ΕΦΚΑ, συνεπικουρούμενη από το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου, το ολοκλήρωσε και το παρέδωσε έτοιμο στο πιάτο της σημερινής Συνδιοίκησης για υπογραφή.

Δυστυχώς έχουν περάσει 9 μήνες, καμία σύμβαση δεν έχει υπογραφεί, η κατάσταση στο ΝΙΕΝ είναι τραγική και το όραμα κινδυνεύει να σβήσει.

«Παιδιά εδώ τα πράγματα είναι σοβαρά» που λέει και ο Σπύρος Παπαδόπουλος στο όμορφο σποτάκι.

Δεν παίζουμε..........

 

Δημοτική Συμμαχία

Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου

Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή

Αντώνης Φειδοπιάστης

Μπροστά Μαζί

Ελευθέριος Κοντουλάκος

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος 

Βασίλειος Μπούρας

Πεντελήθεν

Γιώργος Κατσικογιάννης