Κυρ11172019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ09:58:22 PM

Back Βρίσκεστε εδώ: ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΛΛΟ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παύλος Καμάρας: «Ας αρχίσουμε από τα απλά»

Άρθρο του Παύλου Καμάρα

Προέδρου της Ένωσης Δημάρχων Αττικής

Νέα Κυβέρνηση λοιπόν! Νέα ηγεσία στο Υπουργείο Εσωτερικών. Νέες ελπίδες για την Αυτοδιοίκηση. Ελπίδες για μία Αυτοδιοίκηση Αυτοδιοικούμενη. Υπεύθυνη κατά το Σύνταγμα για τις τοπικές υποθέσεις. Μοχλός ανάπτυξης της χώρας, κατά τις εξαγγελίες δεκάδων κυβερνώντων και αρμόδιων Υπουργών, κατά τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια. 

Περισσότερα...

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

η Ένωση Δημάρχων Αττικής που έχει ως μέλη της του διατελούντες και διατελέσαντες Δημάρχους της Αττικής εύχεται σε όλους καλή θητεία και στους υποψηφίους για τα Συλλογικά μας Όργανα καλή επιτυχία.

Περισσότερα...

Παύλος Καμάρας: Αφήστε μας να διοικήσουμε τους Δήμους μας...

Άρθρο του Παύλου Καμάρα

Προέδρου της Ένωσης Δημάρχων Αττικής

Συνάδελφοι της Αυτοδιοίκησης, 

Έτσι δεν πάμε πουθενά!

Περισσότερα...

Όχι στις προσωπικές διώξεις των Δημάρχων για την άσκηση των καθηκόντων τους!

Η ΕΝ.Δ.Α. είναι γνωστό ότι από της ιδρύσεώς της κινείται στα πλαίσια των σκοπών και των στόχων της, μεταξύ των οποίων πρωτεύοντα ρόλο έχουν η διαρκής αναβάθμιση και στήριξη του θεσμού της Αυτοδιοίκησης και των Αιρετών της και ασφαλώς η υποστήριξη των Δημάρχων στην άσκηση των καθηκόντων και των έργων τους, προς όφελος της πόλης και των πολιτών της με βάσει και σε εφαρμογή των αρχών και αξιών της Δημοκρατίας και του αξιώματος που υπηρετούν.

Περισσότερα...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 11ου  FORUM της ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ στον ΠΟΡΟ 21 Σεπτεμβρίου 2019

21 Σεπτεμβρίου 2019. Υπό την αιγίδα της Κ.Ε.Δ.Ε.

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου  (Xenia Poros Image)  

«Επιστρέφοντας στην κανονικότητα του Ευρωπαϊκού κεκτημένου και στην Τ.Α. 

μετά το πέρας της μνημονιακής περιόδου»

Περισσότερα...

Περιφέρεια Αττικής: 11ος κύκλος ψεκασμών για κουνούπια σε ρέματα της βόρειας Αθήνας

Συνεχίζεται το πρόγραμμα βιολογικών εφαρμογών (ψεκασμοί, ταμπλέτες κ.λπ) της Περιφέρειας Αττικής για την καταπολέμηση των κουνουπιών σε ρέματα της βόρειας Αθήνας. Τη Δευτέρα 29/07/2019 ξεκινά ο ενδέκατος κύκλος ψεκασμών σε ρέματα του Χαλανδρίου, της Αγίας Παρασκευής, του Παπάγου- Χολαργού και της Νέας Ιωνίας που θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη εβδομάδα και στους υπόλοιπους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας του Βόρειου Τομέα Αθηνών. Αναλυτικά το πρόγραμμα των ψεκασμών έχει ως ακολούθως:

Περισσότερα...

Ειδική συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της βόρειας Αθήνας. Σε ποιους δρόμους θα διακοπεί η κυκλοφορία σε περίπτωση κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς

Την επικαιροποίηση της απόφασης διακοπής και απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων καθώς και παραμονής εκδρομέων - επισκεπτών σε δάση και «ευπαθείς» περιοχές της βόρειας Αθήνας τις ημέρες όπου υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, επικύρωσε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) σε ειδική συνεδρίαση που συγκάλεσε η Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος του Σ.Ο.Π.Π., κα Σοφία Κορωναίου- Καμπά. 

Περισσότερα...

Παρατείνεται έως την 1η Σεπτεμβρίου η προθεσμία για την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδας, κατόπιν αιτήματος της ΚΕΔΕ

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ:  « Σε θετική κατεύθυνση η απόφαση αλλά ο νόμος πρέπει να καταργηθεί γιατί απαξιώνει την Αυτοδιοίκηση»

Περισσότερα...

Περιφέρεια Αττικής: 8ος κύκλος ψεκασμών για κουνούπια σε ρέματα της βόρειας Αθήνας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα βιολογικών εφαρμογών (ψεκασμοί, ταμπλέτες κ.λπ) της Περιφέρειας Αττικής για την καταπολέμηση των κουνουπιών σε ρέματα της βόρειας Αθήνας.

Περισσότερα...