Τετ10162019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ05:14:50 PM

Back Βρίσκεστε εδώ: ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΛΛΟ Πως ψηφίζουμε την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 στην επαναληπτική ψηφοφορία σε Δήμους και Περιφέρειες

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πως ψηφίζουμε την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 στην επαναληπτική ψηφοφορία σε Δήμους και Περιφέρειες

Στην εγκύκλιο του Υπουργού Εσωτερικών Άλεξ Χαρίτση μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι:

  • Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στα ίδια εκλογικά τμήματα και καταστήματα ψηφοφορίας που χρησιμοποιήθηκαν στην 1η ψηφοφορία της 26 Μαΐου 2019 με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, τους ίδιους αντιπροσώπους της Δικαστικής Αρχής και τους ίδιους εφόρους αντιπροσώπων της Δικαστικής Αρχής. Για την υποστήριξη του έργου των εφορευτικών επιτροπών θα οριστεί ένα γραμματέας.

     

  • Η ψηφοφορία θα αρχίσει την 07:00 και θα λήξει την 19:00 ώρα.

  • Κατά την επαναληπτική ψηφοφορία ο εκλογέας ΔΕΝ ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ ΣΤΑΥΡΟ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ σε κανέναν υποψήφιο Σύμβουλο, δεδομένο ότι η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μόνο ανάμεσα στους υποψηφίους Περιφερειάρχες και τους υποψηφίους Δημάρχους των δύο (2) Συνδυασμών που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους κατά την 1η ψηφοφορία.

  • Την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019, ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας, τα καταστήματα των ΟΤΑ πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά έως την ολοκλήρωση της μετάδοσης των αποτελεσμάτων από όλα τα εκλογικά τμήματα της περιοχής που εκτείνεται η χωρική τους αρμοδιότητα.