Παρ07032020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ10:38:37 AM

Back Βρίσκεστε εδώ: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΜΑΡΟΥΣΙ 4ο Τουρνουά Αλληλεγγύης Αγώνων Ποδοσφαίρου των Σχολείων του Δήμου Αμαρουσίου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

4ο Τουρνουά Αλληλεγγύης Αγώνων Ποδοσφαίρου των Σχολείων του Δήμου Αμαρουσίου

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη και φέτος, για τέταρτη συνεχή χρονιά, το 4ο Τουρνουά Αλληλεγγύης Αγώνων Ποδοσφαίρου των Σχολείων του Δήμου Αμαρουσίου, με διοργανωτή την Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου, την Κυριακή 14 Απριλίου 2019, στις αθλητικές εγκαταστάσεις «ΑΡΕΝΑ», που ευγενώς παραχωρήθηκαν δωρεάν για τέταρτη χρονιά από τον ιδιοκτήτη τους κ Ντουντούμη.

Με σύνθημα «οραματιζόμαστε μια κοινωνία, που οι έννοιες Ανθρωπιά και Αλληλεγγύη, θα αποτελούν καθημερινή πρακτική και στάση ζωής» μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και πολίτες του Δήμου μας, βρέθηκαν από νωρίς, τόσο στο χώρο των γηπέδων όσο και στο χώρο συλλογής και διαλογής αγαθών.

Κατά την έναρξη της διοργάνωσης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων κος Βασίλης Μπούρας, ανέφερε: 

Φίλες και φίλοι γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες, αθλητές και αθλήτριες σας καλωσορίζουμε, η Ένωση Γονέων Αμαρουσίου, το Δ.Σ. του δευτεροβάθμιου οργάνου που εκπροσωπεί όλους τους Συλλόγους Γονέων Νηπιαγωγείων Δημοτικών Γυμνασίων και Λυκείων  στο Μαρούσι.

Όταν μία επιτυχημένη δράση επαναλαμβάνεται για 4η συνεχή χρονιά και γίνεται θεσμός και συνήθεια, υπάρχει ο κίνδυνος να ξεχαστεί ο χαρακτήρας που έχει και να γίνει άλλο ένα αθλητικό event. Γι’ αυτό τονίζουμε, υπενθυμίζουμε και σας καλωσορίζουμε στο 4ο Τουρνουά ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ. Ένα τουρνουά ποδοσφαίρου που τα παιδιά σας, τα παιδιά μας, θα χαρούν, θα αθληθούν, θα παίξουν για τη νίκη αλλά κυρίως για τη χαρά της συμμετοχής.

Και δεν είναι η δράση μας, το τουρνουά αλληλεγγύης φιλανθρωπική δράση γιατί πιστεύουμε ότι ο άνθρωπος μπορεί να είναι φιλόζωος, φιλόκαλος, φιλόλογος, φιλόσοφος, φιλόμουσος ή φιλομαθής και βεβαίως Φιλαθλητικός .Όλες αυτές οι ιδιότητες προσδιορίζουν κάποιους ανθρώπους που έχουν αγάπη και πάθος για κάποιο αντικείμενο της αρεσκείας τους. Ο άνθρωπος όμως δεν μπορεί, δεν χρειάζεται να είναι φιλάνθρωπος γιατί ακριβώς είναι το όλον ,είναι το ίδιο το υποκείμενο, είναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ ”

          Και έκλεισε την ομιλία του λέγοντας:  “πριν ξεκινήσουν οι αγώνες θέλω να ευχαριστήσω, όλα τα σχολεία που συμμετέχουν, τους εκπαιδευτικούς και γυμναστές γυμνάστριες που συνοδεύουν, τους γιατρούς μας και τους νοσηλευτές, τους εθελοντές και εθελόντριες της Αλληλεγγύης, τους Διαιτητές, τον Κυριάκο Χάγερ για την δωρεάν ηχητική εγκατάσταση και βεβαίως το Αρένα Σόκερ Κλαμπ τον κ. Γιώργο Ντουντούμη που για τέταρτη χρονιά παραχωρεί δωρεάν στην Ένωση τις εγκαταστάσεις του για όλη τη μέρα και φυσικά εσάς, εμάς τους γονείς.”

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης συγκεντρώθηκαν, σχολικά είδη, είδη ατομικής υγιεινής, είδη καθαριότητας, τρόφιμα μακράς διαρκείας και φάρμακα, τα οποία παραδόθηκαν από μέλη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων στο Κοινωνικό Φαρμακείο και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, στον Προσφυγικό Καταυλισμό Λαυρίου καθώς και στην ομάδα Προσφοράς και Αλληλεγγύης «ΠΑΡΕΑ».

Παράλληλα, με τη συμμετοχή της ομάδας Προσφοράς και Αλληλεγγύης  ΠΑΡΕΑ, μαθητές και γονείς των σχολείων, μαγείρεψαν και συσκεύασαν  90 μερίδες φαγητού οι οποίες διατέθηκαν, σε ανθρώπους που το χρειάζονται στην περιοχή του Πειραιά.

Στο χώρο της Αλληλεγγύης μας τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα κα Σοφία Κορωναίου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Πέτρος Δαμιανός και Φώτης Χρυσικός, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πέτρος Κούκουζας, και Τάσος Σπυρόπουλος, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης μας.

Συνολικά στο Τουρνουά αγωνίστηκαν 225 μαθητές από 11 Δημοτικά Σχολεία και 5 Γυμνάσια του Δήμου Αμαρουσίου, που με τη συνοδεία και την ενεργή συμμετοχή των δασκάλων, των οικογενειών και των συμμαθητών τους, συνέβαλαν στην επιτυχία, τόσο του αθλητικού, αλλά και του κοινωνικού σκοπού της εκδήλωσης.

Για την Ιστορία, αναφέρουμε την κατάταξη των Σχολείων :

Δημοτικά:

   

Γυμνάσια:

 

1η Θέση:

13ο Δημοτικό

 

1η Θέση:

2ο Γυμνάσιο

2η Θέση:

11ο Δημοτικό

 

2η Θέση:

7ο Γυμνάσιο

3η Θέση:

 8ο Δημοτικό

 

3η Θέση:

5ο Γυμνάσιο

Στη πραγματικότητα όμως νικητές ήταν ο αθλητισμός, η συνεργασία των ομάδων, η αλληλεγγύη και η προσφορά απέναντι στους συνανθρώπους μας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Τουρνουά, στο χώρο της διοργάνωσης παραβρέθηκαν, ο Αντιδήμαρχος ΑθλητισμούΚάββαλος Ευάγγελος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Βλάχου – Σταματάκη Ελένη, Ιωάννου Αικατερίνη, Κόνιαρης Πέτρος, Λέκκα Ελένη, Παπαδόπουλος Μιχάλης, Σμυρνής Δημήτριος και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Αμπατζόγλου Θεόδωρος, Καραμέρος Γιώργος, Μαγιάκης Λευτέρης, Νικολαράκος Γιάννης, Πολυχρονιάδης Δημήτρης.

Από μεριάς μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε, όλους τους  εκπαιδευτικούς και τους γονείς που εθελοντικά προετοίμασαν και συνόδευσαν τους μαθητές των σχολείων στους αγώνες, τους γονείς που βοήθησαν με την παρουσία τους την άρτια διεξαγωγή της εκδήλωσης, τους εθελοντές γιατρούς και νοσηλευτές, τους εθελοντές γονείς που βοήθησαν στην παραλαβή, διαλογή και συσκευασία των προϊόντων που συλλέχθηκαν.


  Τέλος, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στους επίλεκτους αθλητές του ΑΣΑΕΔ που τίμησαν τη Διοργάνωση με την παρουσία τους, στην ΕΠΣΑ που για τέταρτη συνεχή  χρονιά μας  διέθεσε τους διαιτητές και φυσικά στους ίδιους τους εθελοντές διαιτητές.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλογών Γονέων