Τετ05272020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ08:16:44 PM

Back Βρίσκεστε εδώ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΑΡΟΥΣΙ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Έλλειψη προσωπικού καθαριότητας στα Δημοτικά Σχολεία & Νηπιαγωγεία λόγω διάθεσής του στις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης »

Όπως γνωρίζετε με απόφαση του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας εκπ/σης μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του ιού covid 19 και για να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες καθαριότητας και απολύμανσης των σχολικών μονάδων Λυκείων και Γυμνασίων όλο το προσωπικό καθαριότητας των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έχει διατεθεί και εργάζεται στις σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας όλων των Δήμων της χώρας.

Περισσότερα...

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΖΩΝΤΑΝΗ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σαν να μην έφτανε η αναστάτωση που έχει προκαλέσει στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητα η κατάθεση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Παιδείας εν μέσω πανδημίας, την Παρασκευή 8 Μαΐου 2020 η κ. Κεραμέως με μια τροπολογία εφιάλτη σε άσχετο νομοσχέδιο (προσφυγικό), βάζει «το κερασάκι στην τούρτα» της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής του ΥΠΑΙΘ, με την νομοθέτηση της βιντεοσκόπησης και ζωντανής αναμετάδοσης του μαθήματος με τους μαθητές στην τάξη και προσπαθεί να παρουσιάσει την πρωτοφανή αυτή ρύθμιση ως «τεχνολογική καινοτομία».

Περισσότερα...

Απόφαση του Δ. Σ. του Συλ. Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΝΗΠΙΩΝ

Περισσότερα...

ΜΑΡΟΥΣΙ «Εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης στους Δήμους Αμαρουσίου, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Πεντέλης – Μελισσίων από το σχολικό έτος 2020 – 2021»

Κύριες, κύριοι

Όπως γνωρίζετε από το σχολικό έτος 2020 – 2021 με βάση το νόμο 4521/2018 προβλέπεται η εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπαίδευσης από τα Δημόσια Νηπιαγωγεία (αρμοδιότητας ΥΠΑΙΘ) των Δήμων σας. 

Περισσότερα...

Πρόγραμμα δωρεάν φοίτησης ή μειωμένου κόστους, σε φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και Ξένων Γλωσσών για μαθητές ευπαθών οικογενειών, από το Δήμο Αμαρουσίου, σε συνεργασία με ιδιοκτήτες φροντιστηρίων της πόλης μας

Θ. Αμπατζόγλου: Όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες και ισότιμη πρόσβαση στη γνώση

Ο Δήμος Αμαρουσίου προσφέρει και τη νέα σχολική χρονιά θέσεις φοίτησης, δωρεάν ή μειωμένου κόστους, σε φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και Ξένων Γλωσσών για τους μαθητές των ευπαθών οικογενειών, σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων της πόλης μας, οι οποίοι προσφέρουν συγκεκριμένο αριθμό θέσεων και για συγκεκριμένες τάξεις.

Περισσότερα...

ΜΑΡΟΥΣΙ. PlayStation, κινητά τηλέφωνα, tablets, laptops, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τηλεοράσεις

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020, στις 18:00, στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου (Συγγρού και Ίωνος, Μαρούσι)

Video games, Internet, social media, messaging, βιντεοκλήσειςταινίεςσειρέςβίντεο.

Περισσότερα...

«Αναστολή της εφαρμογής της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης με ΚΥΑ των υπουργείων Παιδείας & Οικονομικών σε 13 Δήμους της χώρας»

Με κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών αναστέλλεται χωρίς καμία αιτιολόγηση αλλά και δίχως να έχει προηγηθεί απολύτως καμία ενημέρωση προς το Δ. Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), η εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπαίδευσης σε 13 δήμους της χώρας. 

Περισσότερα...

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Αμαρουσίου

Ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο/η ότι ο Δήμος Αμαρουσίου, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Αμαρουσίου στο οποίο θα υλοποιηθούν προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις Εθνικής και Τοπικής Εμβέλειας.

Περισσότερα...

Δελτίο Τύπου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου Αμαρουσίου που αφορά στη Δίχρονη Προσχολική Εκπαίδευση

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου, έχει ταχθεί εδώ και χρόνια υπέρ της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, σε δημόσια νηπιαγωγεία με νηπιαγωγούς ΑΕΙ και με αναλυτικό πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο της καθιέρωσης της δεκατετράχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Περισσότερα...