Σαβ12072019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ10:30:14 PM

Back Βρίσκεστε εδώ: ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ από το κάμπινγκ της Κίρρας, στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΥΜΑΤΩΝ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ: Μια ξεχωριστή, ιδιαιτερη, επίσκεψη

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙ από το κάμπινγκ της Κίρρας, στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΥΜΑΤΩΝ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ: Μια ξεχωριστή, ιδιαιτερη, επίσκεψη

Μια συλλογικότητα περίπου 70 νέων - κυρίως φοιτητών αλλα και μαθητών- που πραγματοποιούσαν το <<20ό Camping>> τους στις εγκαταστάσεις του κάμπινγκ AGYANIS στην Κίρρα Ιτέας, έβαλε στο πρόγραμμά της ένα ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ στην κωμόπολή μας, με επίσκεψη και ενημέρωση στο Μουσειο Θυματων Ναζισμού και το Μαυσωλείο Διστόμου. Έτσι το μεσημεράκι στις 25 Ιουλίου έφθασαν στον χώρο μπροστα στο Μουσείο, -στο Δημαρχείο και το Ηρώο- και μετά παρακολούθησαν από το προσωπικό του Μουσείου την ενημέρωση και στην συνέχεια το ντοκυμαντέρ για την Σφαγή των 228 Διστομιτών από τους Γερμανούς Ναζί στις 10 Ιουνίου 1944.

<<Ήταν μια από τις πιο εντυπωσιακες παρουσίες,σχολίασαν μετά οι υπεύθυνοι του Μουσείου για την ομάδα που έχει ως σύνθημα ''Αυτοοργάνωση, Συλλογικότητα,Αλληλεγγύη''. Έκλεισαν όλοι τα κινητά τους και δεν ακούστηκε 'κιχ'. Ήταν καθηλωμένοι και συγκλονισμένοι.από την αφήγηση και τις εικόνες >>.

Διότι ...εδώ πονάει η σιωπή κι η πέτρα κάθε δρόμου..., όπως άλλωστε έχει γράψει ο Γιάννης Ρίτσος στο <<Επίγραμμα για το Διστομο>> και αναφερεται στην ενημερωτική αφίσα για την επίσκεψη...

Στο κάμπινγκ της Κιρρας τα μέλη της συλλογικότητας -που διοργανώνουν, πέραν της πολιτικής τους δράσης, μια άλλης μορφής διακοπών - έμειναν από 20-29 Ιουλίου και έκαμαν πολλες εκδηλώσεις.