Τρι02182020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ11:41:59 AM

Back Βρίσκεστε εδώ: ΕΛΛΑΔΑ Ο καθηγητής Δρ Σταμάτης Κριμιζής στη Γερμανική Σχολή Αθηνών

ΕΛΛΑΔΑ

Ο καθηγητής Δρ Σταμάτης Κριμιζής στη Γερμανική Σχολή Αθηνών

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό

Η Γερμανική Σχολή Αθηνών (DSA) έχει την τιμή να υποδεχθεί την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019 στις 20:00 τον διάσημο φυσικό, ακαδημαϊκό καθηγητή Δρ Σταμάτη Κριμιζή. Ο Δρ Κριμιζής θα μιλήσει για το πλανητικό μας σύστημα και τις τελευταίες εξελίξεις από την περιπέτεια της εξερεύνησής του. Παράλληλα, μαθητές της 12ης τάξης θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους για το μαγνητικό πεδίο της γης και το βόρειο σέλας. Οι διαλέξεις θα γίνουν στα αγγλικά. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

 Με αυτήν την εκδήλωση –που είναι αφιερωμένη στον τομέα της Φυσικής– εγκαινιάζονται οι «Βραδιές Φυσικών Επιστημών» στην DSA. Στην εποχή που ζούμε, οι αλλαγές που προκαλεί η 4η βιομηχανική επανάσταση είναι ραγδαίες και δύσκολα κατανοητές. Στόχος του σχολείου είναι να προετοιμάσει τους νέους, ώστε να μπορέσουν να πρωταγωνιστούν σ’ αυτήν τη νέα εποχή. Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία και Πληροφορική συμπράττουν και διαμορφώνουν τη νέα πραγματικότητα.  

Γι’ αυτόν τον σκοπό η DSA ανοίγει τις πόρτες της και δίνει βήμα σε εξέχουσες προσωπικότητες της επιστημονικής κοινότητας. Σε αυτό το πλαίσιο μαθητές και μαθήτριες παρουσιάζουν εργασίες από τον χώρο των φυσικών επιστημών –που εκπονήθηκαν κατά την διάρκεια του σχολικού έτους– προσπαθώντας να εξοικειωθούν με τη σύγχρονη επιστήμη και να συνδιαλεχθούν με τους εκπροσώπους της.