Τετ05272020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ08:16:44 PM

Back Βρίσκεστε εδώ: ΕΛΛΑΔΑ Χωρίς κανέναν πραγματικό λόγο η διάλυση της ειρηνικής καθιστικής διαμαρτυρίας, έξω από τη Βουλή, μετά το πέρας της συγκέντρωσης για το αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο

ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς κανέναν πραγματικό λόγο η διάλυση της ειρηνικής καθιστικής διαμαρτυρίας, έξω από τη Βουλή, μετά το πέρας της συγκέντρωσης για το αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο

Τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020 και κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης διαδήλωσης στο Σύνταγμα με αίτημα να «αποσυρθεί το αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο», μια ομάδα πολιτών αποφάσισε «μετά από Συνέλευση» να «παραμείνει μπροστά από τη Βουλή με αίτημα «Δεν αποχωρούμε έως ότου αποσυρθεί το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο». Σε ανάρτηση της σελίδας  στο fb Extinction Rebellion Hellas έγινε σχετική ανάρτηση η οποία κατέληγε ως εξής: «Μετά από Συνέλευση Πολιτών που έγινε κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης στο Σύνταγμα. Καλούμε πολίτες με αίσθημα αποφασιστικότητας να έρθουν εδώ και να ενωθούν μαζί μας και να μοιραστούν τη δράση μας ώστε να δυναμώσουμε το αδιαπραγμάτευτο αίτημα μας.»

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν δέκα επτά άτομα, τα οποία παρέμειναν στο χώρο, πραγματοποιώντας μια ειρηνική διαμαρτυρία, χωρίς προκλήσεις, χωρίς βία, χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στην κίνηση και στην ασφάλεια πεζών και οχημάτων.

Την Τρίτη 5 Μαΐου 2020,  γύρω στις 02:00 ξημερώματα αστυνομικές δυνάμεις οδήγησαν  τους δέκα επτά ειρηνικούς διαδηλωτές στο Αστυνομικό Τμήμα του Συντάγματος, με πρόσχημα την εξακρίβωση στοιχείων, αλλά στην πραγματικότητα για να διαλυθεί η ειρηνική διαμαρτυρία. Λίγο αργότερα οι διαδηλωτές αφέθηκαν ελεύθεροι. Υπογραμμίζουμε ότι οι διαδηλωτές  είχαν ακολουθήσει «οικειοθελώς» τους αστυνομικούς στο τμήμα,  χωρίς να προβάλλουν αντίσταση και αντιβία.

Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ στηρίζει την ειρηνική καθιστική διαμαρτυρία στο Σύνταγμα, η οποία εντάσσεται στο παγκόσμιο κίνημα Extinction Rebellion για την  «Πολιτική ανυπακοή και την κλιματική δικαιοσύνη». Κίνημα για το οποίο είχε γράψει και παρουσιάσει με άρθρο του ο Γιώργος Μπάλιας Αν. καθηγητής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (ΕΦΣΥΝ και ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ 14.10.2019).

Περισσότερες πληροφορίες για το θέμα στην πηγή: Extinction Rebellion Hellas https://bit.ly/2ywgCur

--

ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece

Ανθέων 72, 12461 | Τηλ. FAX: 215 5257408
ΑΦΜ:997557187, ΔΟΥ Αιγάλεω


Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΑΜ Φορέα: 3358)

Περιφέρειας Αττικής - τμήμα Πολιτιστικών Σωματείων (Αριθμός Φακέλου: 20014)

Το Ελληνικό Δίκτυο «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ»/Naturefriends Greece, έχει νομική μορφή σωματείου, ιδρύθηκε το 2007 και αποτελεί τμήμα της Διεθνούς  Οργάνωσης Naturefriends International/NFI (1895). https://www.nf-int.org

Από το 2018 είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Seattle to Brussels και εκπρόσωπός του στην Ελλάδα  http://s2bnetwork.org.

Από τον Ιανουάριο του 2020 συνεργάζεται με το Γερμανικό σωματείο Respect for Greece www.respekt-fuer-griechenland.de

Οι ΦτΦ είναι εγγεγραμμένοι στον κατάλογο  integrated Civil Society Organizations (iCSO) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. http://esango.un.org/civilsociety/login.do

Οι ΦτΦ/NFGR ήταν εθνικοί συντονιστές της εκστρατείας people4soil για να χαρακτηριστεί το έδαφος κοινό αγαθό και συνεργάζονται με Ευρωπαϊκές και Διεθνείς οργανώσεις και Κοινωνικά Δίκτυα για το περιβάλλον, το δίκαιο εμπόριο, τον πολιτισμό κ.ά.