Τρι05262020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ08:16:44 PM

Back Βρίσκεστε εδώ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΡΟΥΣΙ Με 3ήμερες εκδηλώσεις εορτάστηκε το ΓΕΝΕΘΛΙΟ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ στον Ι.Ν Παναγίας Νερατζιωτίσσης στο Μαρούσι

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με 3ήμερες εκδηλώσεις εορτάστηκε το ΓΕΝΕΘΛΙΟ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ στον Ι.Ν Παναγίας Νερατζιωτίσσης στο Μαρούσι

Πλήθη προσκυνητών κατέκλυσαν επί 3 ημέρες και νύκτες τον Ιερό Ναό Παναγίας Νερατζωτίσσης τιμώντας με ευλάβεια και θρησκευτική κατάνυξη την Παναγία, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων αφιερωμένων στο Γενέθλιό της.

Η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας έγινε ανήμερα της εορτής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου.

Μέγα πλήθος συμμετείχε στη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η Φιλαρμονική Μπάντα του Δήμου Αμαρουσίου απέδωσε τιμές και συνόδευσε τη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Παναγίας.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να αποδοθεί στον προϊστάμενο του Ναού Αρχιμανδρίτη π. Νικόδημο, ο οποίος έχει δημιουργήσει μια κυψέλη πνευματικής ανάτασης στον Ι.Ν της Παναγίας Νερατζιωτίσσης. Με πρωτοβουλίες του έγινε ο εξωραϊσμός του περιβόλου του Ναού που ταιριάζει απόλυτα με την ιστορικότητα του χώρου, αλλά και παρεμβάσεις εντός του Ναού, με σεβασμό επίσης στη διατήρηση του εικόνας της Θεοτόκου Ένθρονης Βρεφοκρατούσας με τέσσερις Προφήτες, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής.

Με το κήρυγμα κατά τη διάρκεια των Λειτουργιών από τον π. Νικόδημο και ομιλίες από ανθρώπους της Ιεροσύνης, του πνεύματος οι προσκυνητές απολαμβάνουν τη χαρά της πνευματικής τροφής.

Υπενθυμίζεται ότι στον Ι.Ν της Παναγίας Νερατζιωτίσσης τελείται καθημερινά η Θεία Λειτουργία, όλες τις ημέρες του έτους.

Στο 3ήμερο των εκδηλώσεων συνέδραμαν στις τελετές ο εξ Αιγίνης π. Ιωάννης, ο π. Ευστράτιος.

Τη Δευτέρα 9/9/2019 ημέρα των μεθεορτίων της Παναγίας πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Αιδ. Πρωτοπρεσβύτερο Χαράλαμπο Παπαδόπουλο (π. Λίβυος) με θέμα “Μεταξύ Θείας και ανθρώπινης δικαιοσύνης...”

Πολύ σημαντική στο καθημερινό έργο του π. Νικόδημου είναι η προσφορά των γνωστών σε όλους εθελοντών.

Γιάννης Μπολέτης

Βλ. βίντεο και φωτογραφίες: 

https://www.youtube.com/watch?v=moPmiBCIkW4&list=PLFA632B2B3AFC35E0&index=2&t=1s

Λιτάνευσις της Παναγίας Νερατζιωτίσσης Αμαρουσίου. Ermispress

 

https://www.youtube.com/watch?v=RzFlzkDl6T0&list=PLFA632B2B3AFC35E0&index=2

Λιτάνευσις Ιεράς Εικόνας Παναγίας Νερατζιωτίσσης Αμαρουσίου. ermispress