Δευ07062020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ10:38:37 AM

Back Βρίσκεστε εδώ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ - ΠΕΥΚΗ “Τους 15 τόνους έφτασαν τα υλικά που συνελέγησαν μέσω της ανακύκλωσης ρούχων στον Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης”

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Τους 15 τόνους έφτασαν τα υλικά που συνελέγησαν μέσω της ανακύκλωσης ρούχων στον Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης”

Τους 15 τόνους έχουν φτάσει τα υλικά που συνελέγησαν στον Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης μέσω του προγράμματος ανακύκλωσης ρούχων που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2019. Από τότε έχει αναπτυχθεί σε όλη την έκταση του Δήμου ένα δίκτυο με ειδικούς κάδους συλλογής ρούχων και υποδημάτων (κόκκινοι κάδοι), το οποίο αποτελείται συνολικά από 30 σημεία συλλογής.

Στα συγκεκριμένα σημεία συλλέγονται παλιά ρούχα, υφάσματα και υποδήματα, στα οποία γίνεται διαλογή. Όσα βρίσκονται σε καλή κατάσταση οδηγούνται προς επαναχρησιμοποίηση μέσα από τη δομή της Κοινωνικής Ιματιοθήκης του Δήμου, ενώ τα υπόλοιπα οδηγούνται προς ανακύκλωση στην κλωστοϋφαντουργία.

Επιπλέον από την εταιρεία που υλοποιεί το πρόγραμμα ανακύκλωσης ρούχων, υπάρχει ανταποδοτικό όφελος προς τον Δήμο. Στο πλαίσιο αυτό ο εκπρόσωπος της εταιρείας παρέδωσε δωροεπιταγές συνολικού ύψους 300 ευρώ στον Δήμαρχο Λυκόβρυσης- Πεύκης Τάσο Μαυρίδη, που αφορούν στην υποχρέωση της εταιρείας για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο και θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά τροφίμων και ειδών ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.

Ο κ. Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Άλλο ένα ρεύμα ανακύκλωσης που προσθέσαμε στον Δήμο μας πριν λίγους μήνες, στηρίζεται έμπρακτα από τους ενεργούς πολίτες της Λυκόβρυσης και της Πεύκης. Τα υλικά που συνελέγησαν από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Αύγουστο έφτασαν τους 15 τόνους. Μέσα από το πρόγραμμα ανακύκλωσης ρούχων κερδίζουμε διπλά. Πρώτον, διότι, σε συνδυασμό με την ανακύκλωση άλλων υλικών, μειώνεται ο όγκος των απορριμμάτων που ως Δήμος αποθέτουμε στον ΧΥΤΑ της Φυλής, άρα μειώνονται τα έξοδα του Δήμου. Δεύτερον διότι μέσα από αυτή τη συνεργασία με τους κόκκινους κάδους ενισχύουμε την Κοινωνική μας Ιματιοθήκη και το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο. Συνεχίζουμε στηρίζοντας και ενισχύοντας όλα τα ρεύματα ανακύκλωσης».