Παρ07032020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ10:38:37 AM

Back Βρίσκεστε εδώ: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΑΡΟΥΣΙ Πέτρος Κούκουζας : ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για το ΔΑΣΟΣ ΣΥΓΓΡΟΥ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Πέτρος Κούκουζας : ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για το ΔΑΣΟΣ ΣΥΓΓΡΟΥ

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αμαρουσίου (με τηλεδιάσκεψη) της 10ης Ιουνίου 2020 κατέθεσα την ερώτησή μου σχετικά με την επιχειρούμενη από το Δ.Σ. του Ι.Γ.Ε. εμπορευματοποίηση του άτυπου χώρου στάθμευσης στην είσοδο του δάσους από τη Λεωφόρο Κηφισίας.

Ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος και μέλος του Δ.Σ. του Ι.Γ.Ε. κ. Στέφανος Τσιπουράκης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αμαρουσίου της 10ης Ιουνίου 2020 απαντώντας στην ερώτησή μου δήλωσε πως το Ι.Γ.Ε. έχει οικονομικά χρέη, από την προηγούμενη διοίκηση προς την Ε.ΥΔ.Α.Π. ( η πραγματικότητα είναι πως αυτό το χρέος προς την Ε.ΥΔ.Α.Π. αφορά διαρροή σε αγωγό της Ε.ΥΔ.Α.Π. που περνά από το δάσος Συγγρού, συσσωρεύεται πάνω από 10 χρόνια και καμία διοίκηση του Ι.Γ.Ε. μέχρι σήμερα δεν το έχει αποδεχτεί) και θα κάνει ότι μπορεί για να ενισχύσει τα οικονομικά δεδομένα του. Για το θέμα της μίσθωσης του χώρου στάθμευσης δήλωσε πως ο νομικός του Ι.Γ.Ε. του είπε πως είναι απόλυτα νόμιμη ενέργεια και θα προχωρήσουν.

Στην ίδια συνεδρίαση ο δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Αμπατζόγλου αρκέστηκε να δηλώσει πως το Ι.Γ.Ε. είναι αυτοδιοίκητο και πως ο δήμος Αμαρουσίου δεν έχει κανένα λόγο στη διοίκησή του.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ :

1ον Δεν είναι καθόλου σύννομη η παραχώρηση σε ιδιώτη του χώρου στάθμευσης σύμφωνα με το κληροδότημα και επί πλέον εκτιμώ πως δεν μπορεί να εκδοθεί άδεια από την Υ.ΔΟΜ. (πολεοδομία) Αμαρουσίου ή οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία (Υπουργείο) για τέτοιου είδους χρήση εντός του δάσους Συγγρού.

2ον Το δημοτικό συμβούλιο Αμαρουσίου αρκετές φορές στο παρελθόν, όποτε εκτιμούσε πως το δάσος κινδύνευε από ενέργειες της διοίκησής του ή του Υπουργείου, έχει εκδώσει ομόφωνα ψηφίσματα για την προστασία του. Το ίδιο θα έπρεπε να πράξει και τώρα και όχι να καλύπτεται πίσω από το αυτοδιοίκητο του Ι.Γ.Ε.

3ον Το γεγονός πως ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος του δήμου Αμαρουσίου και το μέλος του Δ.Σ. του Ι.Γ.Ε. είναι το ίδιο πρόσωπο, το οποίο δηλώνει τα παραπάνω σημαίνει πως εκφράζει και τη διοίκηση του δήμου Αμαρουσίου όσο ο κ. δήμαρχος δεν εκφράζει διαφορετική θέση !

Η ευθύνη της δημοτικής αρχής Αμαρουσίου και προσωπικά του κ. δήμαρχου είναι τεράστια !

Πέτρος Κούκουζας

Δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου

«ΕΝΩΜΕΝΟ ΜΑΡΟΥΣΙ»