Τετ05272020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ08:16:44 PM

Back Βρίσκεστε εδώ: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΕΝΤΕΛΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΝΤΕΛΗ: ΔΑΣΟΥΡΟΣΒΕΣΗ-ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΝΤΕΛΗ: ΔΑΣΟΥΡΟΣΒΕΣΗ-ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Διοίκηση του Δήμου Πεντέλης παρουσίασε πριν μερικές ημέρες το σχεδιασμό της και τη δήθεν ετοιμότητα του Δήμου ενόψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου. Η Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης με αφορμή και το Δελτίο τύπου που εξέδωσε η διοίκηση, τοποθετείται με ιδιαίτερη ανησυχία και με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της λαϊκής περιουσίας και του Δάσους, ευρύτερα του πρασίνου στο Πεντελικό θέτουμε ενώπιον των δημοτών μας τα εξής ζητήματα:

  1. Ανεπαρκές προσωπικό. Ακόμα περιμένουμε τις προσλήψεις στις αντίστοιχες υπηρεσίες. Επιπλέον αποτελεί σοβαρό πρόβλημα η εμμονή της Διοίκησης, όπως και της προηγούμενης, που ως γνήσιοι εκφραστές της πολιτικής κυβερνήσεων και Ε.Ε. αλλά και για την εξυπηρέτηση των εργολαβικών συμφερόντων αρνούνται να προχωρήσουν σε προσλήψεις επαρκούς ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού. Οι προσλήψεις συμβασιούχων μέσω των προγραμμάτων ανακύκλωσης της φτώχειας οδηγούν σε συνεχή υποβάθμιση της πυροπροστασίας καθώς χάνεται η επαγγελματικής πείρα αλλά και η γνώση του χώρου που θα είχε οπωσδήποτε το μόνιμο προσωπικό.

  2. Πολιτική Προστασία στον αέρα. Η υπηρεσία της πολυδιαφημισμένης Πολιτικής Προστασίας διαθέτει ένα Διευθυντή και δύο εργαζομένους. Από αυτούς ο Διευθυντής έχει καθήκοντα και σε άλλη υπηρεσία ενώ ο ένας υπάλληλος εξυπηρετεί και την Κοινωνική Υπηρεσία.

  3. Καθυστέρηση καθαρισμών. Οι δημόσιοι χώροι δεν έχουν ακόμα καθαριστεί κατάλληλα για τους δε ιδιωτικούς το μόνο που έχει γίνει είναι η αποστολή των σχετικών ειδοποιήσεων .

  4. Ευχολόγια για το Πυροσβεστικό Σώμα. Καλό τα λόγια αλλά όλες οι κυβερνήσεις ήταν που πετσόκοψαν τη χρηματοδότηση, και υποβάθμισαν την Πυροσβεστική με το ελλειπές προσωπικό και τα απαρχαιωμένα μέσα. Ως αποτέλεσμα οι πυροσβέστες καθημερινά παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα. Αλλά για τις κυβερνήσεις και τις Διοικήσεις του Δήμου αυτά αποτελούν ψιλά γράμματα.

Η Διοίκηση δεν υπέβαλε κανένα αίτημα για προσλήψεις προσωπικού. Συνειδητά εφαρμόζει την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της ανταποδοτικότητας με απώτερο στόχο την πλήρη παράδοση των Υπηρεσιών του Δήμου στα ιδιωτικά συμφέροντα. Από αυτήν την πολιτική, ζημιωμένος βγαίνει ο λαός της περιοχής μας που όχι μόνο θα χρυσοπληρώνει τις συμβάσεις της Διοίκησης με τους εργολάβους αλλά θα ζει και με τον κίνδυνο ανυπολόγιστων καταστροφών σε μια ενδεχόμενη πυρκαγιά. Η εμπειρία έχει δείξει ότι όπου ανέλαβε εργολάβος, οι υπηρεσίες υποβαθμίστηκαν, αφού μοναδικός σκοπός της επιχειρηματικής δραστηριότητας είναι το κέρδος.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης ήδη με τη Διακήρυξή της πριν από τις τοπικές εκλογές επεσήμανε:

Η φονική πυρκαγιά στο Μάτι το περσινό καλοκαίρι, που ξεκίνησε από την περιοχή «Νταού» πρέπει να σημάνει καμπανάκι για όλους. Όσο η γη είναι εμπόρευμα στα νύχια επενδυτών και καταπατητών, όσο το κράτος αποψιλώνει την Πυροσβεστική από προσωπικό και μειώνει τη χρηματοδότηση για τα αναγκαία μέσα τόσο ο κίνδυνος καταστροφικών πυρκαγιών στο Πεντελικό όρος θα γιγαντώνεται.

Η πολιτική δασοπυρόσβεσης των Διοικήσεων στηρίζεται όλα αυτά τα χρόνια στον εθελοντισμό και τα διάφορα «εθελοντικά» σώματα. Αυτή η πολιτική αφήνει ανοχύρωτη την Πεντέλη, τα δάση της και τους κατοίκους της. Από τύχη έχουν αποφευχθεί έως σήμερα τα χειρότερα.

Είναι απαραίτητο, ένας Δήμος όπως ο δικός μας με τεράστιες δασικές εκτάσεις που γειτνιάζουν με περιοχές κατοικίας, με δασώδεις ελεύθερους χώρους, να έχει στο επίκεντρο την προστασία τους. Με μόνιμο και επαρκές προσωπικό, με όλα τα απαραίτητα μέσα, με το κατάλληλο σχέδιο. Δεν είναι λίγοι όσοι επιβουλεύονται αυτές τις εκτάσεις. Είτε μιλάμε για ενδεχόμενα αιολικά πάρκα είτε για επενδύσεις όπως αυτή που επιχειρήθηκε πριν από μερικά χρόνια στο παλιό λατομείο Μαλτέζου, η Λαϊκή Συσπείρωση δεσμεύεται και προτάσσει την προστασία των δασών, του αστικού και περιαστικούπρασίνου της πόλης μας από επενδυτές και καταπατητές.”

Αρνούμαστε να θυσιάσουμε ζωές, περιουσίες και δάσος στο βωμό του κέρδους.

Απαιτούμε σύγχρονες υποδομές Πυροπροστασίας και μέτρα, μέσα, ολοκληρωμένο κρατικό σχεδιασμό δασοπυρόσβεσης.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

- Να σταματήσει κάθε διαδικασία ιδιωτικοποίησης της Υπηρεσίας Πρασίνου.

- Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού τόσο στην Υπηρεσία Πρασίνου όσο και στην Πολιτική Προστασία

- Να προχωρήσει άμεσα ο καθαρισμός των δημοτικών χώρων.

- Η Περιφέρεια να καθαρίσει άμεσα τα ρέματα.

12/05/2020

Λεωφόρος Δημοκρατίας 65, Μελίσσια, T.K. : 151 27 , Τηλ.: 210-8032604 www.lspentelis.wordpress.com , facebook : Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης